Sportpubar

Hör det till puben att det ska finnas en tv där det visas sport? Ja kanske det, pubarna finns ju kvar för att vi gillar att gå dit och fungerar det med tv och sporträttigheter på puben så kör på.

Det finns ganska gott om renodlade sportpubar, både fristående och kedjor, många större, världsomfattande kedjor som exempelvis O’Learys men också mindre kedjor på lite mer lokal basis. Maten brukar vara väldigt ordinär, en typisk pubmeny med enklare mat såsom hamburgare, revbensspjäll, pommes frites, någon kötträtt kanske och vegetariskt alternativ såsom caersarsallad till exempel.

Här låter man tv-apparaterna stå på med sport och folk kommer för att kolla eller bara äta och dricka öl eller ofta båda delarna. Det beror ju såklart på hur hårt puben har satsat på att passa in i nischen sportbar och man kan ju argumentera för vad man bör kalla för en renodlad sportbar. De med en tv som mestadels står avstängd men där den endast vid speciella evenemang sätts på för att visa sport är kanske inte vad som hör till denna kategorin.

Här måste man ändå ge de stora kedjorna en stor eloge för de faktiskt gör upplevelsen bra med flera olika matcher på de många tv-apparaterna och du har i stort sett alltid en tv att kolla på utan att behöva vrida nacken mer än ett uns från där du sitter för att kunna se matchen. Men med så många olika matcher och mycket folk, som det kan bli, i lokalen får man såklart ha förståelse för att man kanske inte kan höra allt som sägs från tv:n. Men det är så det paketeras och gillar man inte den upplevelsen som erbjuds kanske man helt enkelt inte är någon sportpubsperson. Självklart finns också mindre sportbarer där det kanske visas en match och du hör enbart ljudet från den matchen. Däremot brukar det oftast ändå överröstas från sorlet och du ser kanske inte så bra överallt ifrån i lokalen.

Related Posts

ezy