Pubens sortiment

Allt mer har pubarnas publik blivit intresserade av drycken de förtär, sugna på att testa nytt eller dricka sina favoriter. Detta har satt press på pubarna att ha ett brett sortiment av lite finare öl för att kunna tillfredsställa sina gäster. Numera hittar man många pubar som nästan verkar tävla i att kunna erbjuda så många sorter som möjligt både på fat och flaska. Man ser även pubar som enbart serverar finare öl för att rikta sig mot en nischad kundgrupp.

Pubar skyltar numera med att kunna erbjuda flera hundra olika sorter. Allt från mörka stouter till ipor från lokala mikrobryggerier och allt där emellan.

Men hur viktig är då den aspekten i val av pub? Naturligtvis får man anta att marginalnyttan avtar efter ett visst antal öl och förmodligen redan på tvåsiffriga tal. Men eftersom vi dricker mer än äter på pubar får vi utgå från att det spelar roll i högre utsträckning än vad maten gör. Självklart finns det också personer, kanske en majoritet, som väljer efter apk vilket är förkortningen för alkohol per krona och nöjer sig med en stor stark på billigaste stället. Man kan också se det som en upplevelse precis som att testa en ny maträtt på en restaurang kan det vara roligt att lägga pengar på att testa en ny spännande öl. Man kan ändå se det lite som ett hantverk med en viss historia vilket gör det extra intressant.

På Tre Små Rum i Göteborg har man gjort det extra tydligt att det inte är ett ställe dit du ska gå om du vill ha en vanlig, billig öl. De är väldigt nischade på finare öl och priserna är därefter. Med skyltar som beskriver att det är en Carlsbergfri bar och med texten stor stark överkryssad finns det ingen tvekan om att apk-sökare inte bör göra sig besväret att gå dit. Skulle de ändå göra det och skyltarna till trots be om en billig, lager möts de av en fördömande blick inifrån baren. Men oftast finns både finare öl och den lite mer vanliga ölen att tillgå vilket följer kundernas efterfrågan. Med allt det här sagt kan man egentligen bara konstatera att ett bra utbud av öl är viktigt får att kunna konkurrera om gästerna.

Related Posts

ezy