Hisingens fem bästa pubar

Visst är det härligt att ha en kvarterskrog dit man enkelt kan släntra ner och ta ett glas en vanlig kväll? Pubarna och kvarterskrogarna spelar en viktig roll i många stadsdelar då det är där invånarna kan samlas utan någon större planering.

[IMAGE=ddaK7pex94Re.jpg]

Stadsdelen Hisingen i Göteborg har verkligen förstått den här grejen och i områdena Lundby och Kville växer det så det knakar. Det finns hela tiden plats för nya ställen för den som är sugen på att öppna något nytt. Hos fakturino kan du enkelt få ett företagslån utan säkerhet för att komma igång med din nya verksamhet.

[IMAGE=et9tgAfzix9N.jpg]

Hisingens bästa krogar just nu

Här listar vi fem av de pubar och krogar/restauranger som du absolut inte ska missa när du besöker Hisingen. Det är till och med värt att besöka Hisingen en gång extra bara för att besöka dessa pärlor.

Listan är helt utan inbördes ordning och ni kommer inte att bli besvikna på några av dem.

Barley’s Food Factory

I hörnet av Kvilletorget, närmast vattnet, ligger krogen och hamburgerrestaurangen Barley’s Food Factory. Restaurangen har varit öppen i ungefär fem år och har redan blivit en storfavorit hos många av Hisingens invånare.

Restaurangen har ett stort barområde där man när som helst kan droppa in och ta en öl eller två. De har även en stor restaurangdel med en levande meny i amerikansk anda. Deras hamburgare blev rikskända efter att monstret “ramburgaren” äntrade menyn och blev viral på Facebook. Den här bjässen till hamburgare innehåller hela 900 gram kött.

Ölstugan Tullen

Ölstugan-koncernen har vuxit sig stark det senaste decenniet, och 2014 var det dags att slå upp portarna på Hisingen. I Adas gamla lokaler ett stenkast från Backaplan har de tagit plats. Lokalen är rymlig, ölsorterna många, och på sommarhalvåret finns en stor uteservering att ta plats på. För den som är hungrig serverar de även vällagad husmanskost till ett rimligt pris.

Tildas Krog

I början av Herkulesgatan och nära Kvilletorget hittar vi Tildas Krog. En riktig klassiker för såväl lunch som AW. Här finns både husmanskost och asiatisk meny till ett bra pris. Restaurangen fungerar även som kvarterskrog för alla törstiga hisingsbor som har vägarna förbi på så väl vardag som helg.

Tilda’s Food Lab

Bakom saluhallen vid Vågmästareplatsen har tidigare nämnda Tildas öppnat en systerrestaurang. Maten här är asian fusion-inspirerad och prisklasserna något högre än på Tildas Krog. På sommaren har de en stor uteservering med gott om sittplats. Perfekt för en flaska bubbel eller en iskall öl en varm dag.

The Grill i Saluhallen

Med lite sämre öppettider men väldigt god mat tar The Grill välförtjänt plats på den här listan. På grund av sin placering inne i saluhallen kan de inte ha öppet på sena kvällar. Däremot är det ett perfekt hak för att ta en öl under eftermiddagar och tidig kväll. Inför fotbollsmatcherna på Bravida Arena är det här ett givet tillhåll för en öl.

Related Posts

ezy