Nutida publivet

Runt hela Göteborg hittas mängder med pubar för alla smaker av uteliv. Oavsett om du vill ut och bara dricka ett par fina öl av det lite dyrare slaget, om du vill grunda lite inför klubbarna på avenyn eller om du vill ha dig en vanlig stor stark tillsammans med en hamburgare, kommer du att ha många valmöjligheter runtom i staden. Det går att hitta barer och pubar överallt men de kanske mest kända klustren hittar vi i Vasa och runt Järntorget med de närliggande Långgatorna.

Göteborgs uteliv beträffande just barer och pubar, om man nu ska göra skillnad mellan de båda orden, är svårslaget. Man har byggt upp en bra kultur där innehavarna har lärt sig vad gästerna önskar sig, det vill säga ett brett sortiment av olika ölsorter. Denna kultur byggs på av en underliggande tillväxt för mikrobryggerier som de senare åren blivit fler och fler vilka många av barerna tillhandahåller öl ifrån. Somliga som till exempel Svt går så långt som att kalla Göteborg bäst i landet på ölbryggeri tack vare deras mikrobryggerier.

En annan komponent som är med och påverkar är hur vi svenskar numera konsumerar våra drycker. Vi är inte längre helt bundna till att endast gå ut och dricka på fredag och lördag, vilken dag i veckan som helst går folk ut och kan äta något och ta några öl till det och ett annat lyckodrag från pubarna är hur de har ridit på quiz-vågen som dragit in över Sverige. Det är nämligen ett koncept som får folket ur stugorna och in till pubarna mitt i veckan och även om man hittar ett quiz i var och varannan pub en gång i veckan ser efterfrågan snudd på outtröttlig ut. Det är inte sällan det är fullbokat när man vill ha ett bord till ett quiz. Är man inte snabbt ute blir det ett bord lite halvt inklämt i ett hörn eller bakom en pelare. Det är ett sådant tryck att man också kan få höra att bord bara går att bokas om du även kommer att äta på plats. Runt stora matcher och idrottsevenemang är det högtryck på pubarna som erbjuder tv med rättigheter att visa matcherna.

Sammantaget kan man konstatera att om du vill ut och ta en öl i Göteborg har du många valmöjligheter gällande både ställe och ölsorter. Addera även att maten i regel håller bra klass på dessa ställen så lär du få en trevlig kväll oavsett vad du har för mål med kvällen. Får du inte en trevlig kväll är det antagligen andra faktorer än utbudet som ställer till det, för Göteborgs publiv håller hög nivå och är här för att stanna. Prova på det du också!

Related Posts

ezy