Pub eller bar?

Finns det egentligen någon skillnad på en pub och en bar eller är det nu bara två olika ord för samma sak? Det finns några som hävdar att bar enbart är en förkortning av bardisk och att det då således finns en bar inne på en pub. En första tanke som slår mig är att jag oftast tänker mig ungefär samma sak men när jag ställs inför frågan tänker jag att en bar kan vara lite mer fin och där det kanske spelas musik medan en pub har den mer gamla genuina känslan där du går och tar en öl i baren av gammalt mörkbrunt träslag. Samtidigt ser jag både bar och pub som ställen där du hänger mer än utför någon aktivitet såsom dansar. Egentligen tror jag att de flesta använder orden krog eller bar på ställen som kanske andra skulle klassificera som pubar.

grund av regler som till exempel regeln som säger att du inte får servera alkohol om du inte också säljer mat och strävan att tjäna pengar, vilket i sin tur leder till att man vill erbjuda så mycket som möjligt och ha öppet så länge som möjligt, vill jag nog ändå hävda att skillnaderna om de finns är väldigt små. Kanske drar inredningen och maten på menyn åt lite olika håll, kanske är det så att det är mer ölinriktat på en pub medan barer erbjuder mer i vin- och drinkväg, kanske barer tenderar att ha mer musik? Det går kanske att dra alla över en kam? Det finns nog lika stora skillnader mellan olika pubar som det finns mellan beskrivningen av pub och bar skulle jag tro.

Related Posts

ezy