Irländsk pub

Om du bara ska ut och ta en öl på stan, varför då inte gå ut på en irländsk bar och ta en gammal hederlig stout? En stout på tapp då naturligtvis. Det finns många pubar runtom som har inspirerats av den irländska pubkulturen och givit plats åt både mat, dryck och inredning för att återskapa känslan av att du är på Irland och på en pub därifrån. Ofta har också dessa pubar inslag av lite irländsk musik och visar sport på tv.

Närmar det sig S:t Patrick’s Day går dessa pubar in helhjärtat för att fira denna årliga tradition och lokaltidningen Mitti skrev i mars en liten guide om var du kunde fira S:t Patrick’s Day i Stockholm för att komma åt den genuina irländska känslan.

Irland liksom övriga Storbritannien har en lång och anrik historia av publiv vilket det numera går att ta del av runt om i världen. Särskilt som de stora kedjorna breder ut sig som till exempel O’Learys som tydligt försöker efterlika den irländska modellen även om kedjan inte är grundad på Irland, utan närmare bestämt i Boston. Trots detta och en ganska amerikaniserad meny får folk lätt för sig att den är just irländsk.

Related Posts

ezy