Puben före matchen

Att puben har blivit en samlingsplats för lagens supportrar är väl ingen nyhet för någon som är någorlunda insatt inom idrotten och primärt då fotbollen. Puben fungerar som en samlingsplats före matcherna för att bygga upp stämningen på förhand.

Dags för fotbollsmatch, solen skiner och du ska träffa polarna för att heja fram erat favoritfotbollslag och känna gemenskapen i en klack på en arena med massor av folk med samma intresse. En öl med polarna på stammispuben kanske? Det hör ju till! Eller? Därom tvistar de lärda. Somliga som till exempel konsumentombudsmannen menar att det finns väl inget samband mellan fotboll och öl, varför måste man dricka för att kunna uppskatta tjusningen med fotboll? Andra menar att fotboll och öl hör ihop, öl förhöjer upplevelsen av fotbollsmatchen och uppbyggnaden kring den innan.

Att gå till puben för en öl innan matchen är väl någonting större än bara alkoholen och de flesta som dricker och går på fotbollen missköter sig ju såklart inte. Att gå på fotboll är inte längre att bara gå och kolla när favoritlaget spelar och hoppas att de vinner. För publiken är det hela upplevelsen kring matchen och för väldigt många börjar upplevelsen långt innan de har anlänt till arenan.

Det är väl just det att upplevelsen blir så mycket större om man inte bara håller sig till arenan utan även möter upp folk redan innan. Du förlänger ju hela upplevelsen. Upplevelsen består ju då av att du först hänger med människorna på er pub, skapar en gemenskap med ert favoritlag som gemensam punkt, tar ett par öl vilket i sig brukar vara en stämningshöjare för att sedan gå vidare.

Att gå vidare är nästan som ett evenemang i sig där man tillsammans med gruppen går mot arenan och visa upp sig som samlad grupp som stöttar laget. Väl på arenan är även där gemenskapen och ölen en viktig ingrediens och för många kan spelet laget visar upp vara fullkomligt sekundärt. Det viktiga för många är att bibehålla känslan av gemenskap och att det är ett evenemang likt stämningen från puben.

Puben är fotbollens förfestställe och den som har varit ute vet att förfesten med polarna ofta är höjdpunkten på kvällen. Om inte annat så är det den stämningen man bär med sig kvällen igenom vilket gör denna mötesplats till en viktig del av hela fotbollsupplevelsen för många människor. Det är väl samma människor som också säger att öl och fotboll hör ihop.

Related Posts

ezy