Gå till puben

Vi sover, jobbar, kommer hem och sover och så går hela veckan. Alla dagar och år som Alfred sjöng i Emil i Lönneberga. Det är så här vi spenderar de flesta dagar för att orkar hitta på något på fredag kväll och försöka hitta på något att göra på lördagen. Söndagen går ofta ut på att förbereda sig inför en ny vecka som upprepar samma mönster. Har vi det så bra med dessa rutiner att vi inte vill göra mer än jobba, äta och sova för att en dag i veckan träffa lite människor? Du umgås mer med dina arbetskamrater (beroende på arbetsplats såklart) än med de du har valt att kalla dina vänner.

Nej, vi kan väl inte låta hela livet enbart längta till lördagen som kommer var sjunde dag eller ännu värre längta till semestern. Nej, ring kompisarna och gå till puben! Enligt Wikipedia kommer pub från ordet public houses och är en gammal tradition från Storbritannien där man möter upp människor och umgås på ett neutralt ställe. För det är ju inte så att motsatsen till att folk går ut på puben blir att man sitter hemma hos någon i ett sällskap. Man sitter hemma och tittar tv eller något.

Bygg inte upp hela livet på jobbet. Arbetet är såklart viktigt och ska tas på allvar, man ska inte vara respektlös mot vare sig sin arbetsgivare eller sina kollegor men det kan inte hindra en från att leva. Ta tillvara på de värdefulla timmarna efter jobbet och se till att du går och lägger dig i lagom tid för att göra ett bra jobb dagen efter.

Ring polarna, ta en öl, ät något för du ska ju ändå äta eller hur? Visst behöver det inte bli varje dag och det behöver inte bli mer än ett par öl och känns alkoholen främmande mitt i veckan finns det bra alkoholfria öl eller andra alternativ att dricka. Det är ju inte alkoholen som bör vara i fokus utan det sociala, att du skaffar dig ett socialt liv utanför jobbet. Att du tar tillvara på dagarna! Passa på att njut! Oavsett om du bara tar en öl med en vän, går på ett quiz med ett mindre sällskap, går ut och äter på en dejt får du ändå ut någonting mer av livet än att bara vänta på den enda dagen i veckan då du tillåter dig att göra sådana aktiviteter.

“Jag vill men jag har inte tid” – kanske du tänker. Du har ju 24 timmar varje dygn och visst går timmar bort på jobb, sömn och vanliga hushållssysslor och med barn i familjen blir det ännu svårare. Men planera för det, förbered lite och skapa dig tid att leva!

Related Posts

ezy