Södra centrum

För att uppleva publivet i Göteborg en kväll, kan man söka sig till de södra delarna kring centrum och de genuina pubarna runt Järntorget. Här hittar du många pubar med bra ölsortiment och rimliga priser. Från Järntorgets hållplats dit många olika vagnar och bussar stannar till tar du dig med lätthet till Långgatorna, där framförallt Andra Långgatan och Tredje Långgatan har kommit att bli nästan lika krogtäta. Många människor anländer dit för att inmundiga drycker.

Tredje Långgatan har dessutom blivit en gågata, vilket har gjort det extra trevligt att strosa omkring och testa de olika barerna där. Här runt omkring är det inte bara det fysiska avståndet som ligger en bit från Avenyn utan även människorna och den genuina stämningen som lockar. Det är en mer avslappnad miljö där människor i alla åldrar går ut i större utsträckning. Du hittar folk som kommer hit för att ta en öl och du hittar dem som kommer hit för att festa men inte vill ställa sig på ett dansgolv på en klubb. Här finns med andra ord det typiska publivet snarare än dansklubbarna. För dem som föredrar denna typ av utgång passar området runt Järntorget perfekt, så spana in pubarna runt Järntorget och testa lite olika ställen på gatorna runtom, vilket du gör med fördel då inga pubar tar inträde.

Extra trevligt är det att strosa omkring i dessa trakter på sommaren när uteserveringarna har öppnat upp, vilket leder till ett bra after work-område där mat och dryck kan intas i solen. Numera får man inte tända sin cigarett här, men det gäller ju å andra sidan hela Sverige och kanske det gör det desto trevligare för ickerökare.

Detta område i Göteborg har växt fram som ett av de profilstarkaste festområdena tillsammans med Avenyn även om de är nischade på olika saker då du hittar fokus på enklare men bra mat och öl här istället för drinkar, dans och hög musik. Det går verkligen utan att vara subjektiv att propagera för att södra centrum är Göteborgs bästa festställe med dess pubtäthet och utbud även om Avenyn, Vasa och Berzelie också kan ha sin charm. Det som talar för en förstaplacering i en sådan ranking är samspelet mellan gäster och krogägare, båda parter vet vad som förväntas och vad de får.

Related Posts

ezy