Att driva en pub

I flera svenska städer finns det pubar och barer. Att driva en pub är dock inte helt enkelt. Det finns en hel del saker man måste tänka på. Puben får till exempel inte vara allt för störande för omkringliggande fastigheter. Man måste också ha koll på vad som ska serveras, om det ska finnas mat och liknande.

[IMAGE=dxZtmIfCVN62.jpg]

Puben som störningsmoment

[IMAGE=fy2iXHeq5vxs.jpg]

Om puben ligger i närheten av till exempel en bostadsrättsförening kan det vara klokt att samtala med förvaltarna om pubens öppettider, störning och så vidare. Många bostadsrätter förvaltas via Nabo och ett alternativ kan vara att kontakta dem för att få veta mer om vem man bör kontakta.

[IMAGE=dyymo7bf0K8d.jpg]

Hitta rätt personal

På en pub måste man se till att rätt människor arbetar. Man ska känna sig välkomnad när man kommer dit och personalen måste klara av den stress som kan finnas på puben. Det kan vara klokt att provanställa personalen i första hand så att man ser hur de fungerar. Personalen måste också kunna samarbeta på ett bra sätt för att puben ska fungera och för att gästerna ska få sina beställningar i tid.

Åldersgräns

Det är extremt viktigt att man ser till att gästerna på puben inte är för unga. Under tidiga kvällar kan även barn vara välkomna men då bör miljön också vara lämplig för dem. Om hög musik spelas eller om många är onyktra kan det vara dumt att barnen är med. För att köpa alkohol gäller alltid 18 års åldersgräns och det är viktigt att personalen vid behov frågar om legitimation om de är osäkra på en persons ålder.

Måste man ha vakter?

Det finns inga krav på att en pub ska ha vakter men det kan vara praktiskt. Om det blir stökigt kan det vara svårt att själv rycka in och göra något. Vakterna kan också stoppa allt för unga personer redan i dörren så att man slipper ta diskussioner med dem inne på puben.

Alkoholfria alternativ

Det kan vara klokt att titta på om några alkoholfria alternativ ska serveras på puben. Många dricker inte alkohol men de kan trots allt vilja gå ut för att ha roligt med familj eller vänner. Att servera alkoholfritt behöver inte vara dyrt eller svårt. Det finns flera alkoholfria drinkar, alkoholfri öl på flaska med mera. Det kan också vara klokt att ha andra alternativ som juice, lemonad, vatten eller kanske mjölk.

Minska risken för droger

I dag förekommer det att droger används friskt på pubar och barer. Det kan vara svårt att undvika det. Man bör dock rekommendera att drinkar inte lämnas utan uppsikt. Det kan också vara klokt att en vakt håller lite extra koll på till exempel toaletter med mera på puben.

Related Posts

ezy